Visualitzacions de pàgina:

dissabte, 10 de desembre del 2011

SIS PRIMERS MESOS

                                             I JA HAN PASSAT SIS MESOS  ...


Després dels sis primers mesos de nou govern, avui podem fer ja els primers comentaris de l’actual situació política al nostre poble, sens dubte un autèntic polvorí a on tot si val per tal de destruir l’enemic i perpetuar-se en el poder.

Recordem encara la llarga època en què Fèlix Farré va encapçalar l’alcaldia. No es pot dir que les inversions fossin el seu punt fort però sí el seu “fair-play”, la seva capacitat de diàleg  i el seu lideratge són un bon exemple d’unes formes de fer política que hem perdut.

La posterior alcaldia amb Sebastià Homs és va caracteritzar just pel contrari. Unes fortes inversions fetes més amb el cor que amb el cap i una inestabilitat política total, van començar a fer aparèixer unes feres que despertaven del llarg son de l’anterior època, amb massa fam de poder.

La trista desaparició de l’amic Sebastià, ens va fer pensar des de la innocència que les formes millorarien i tots/es hauríem après la lliçó. El nou govern de transició de la Regina, lluny de portar pau i tranquil·litat va desfermar encara més a les feres que si abans tenien fam, ara ja estaven  mortes de gana. Els dos anys amb la Regina, no es van caracteritzar ni per inversions ni per un retrobament amb les formes. I els plens ja començaven a ser un espectacle propi dels circs romans. Anàvem de mal en pitjor.

Sembla, doncs, que amb un punt de partida tant baix no costi massa començar a remuntar, però aquests sis primers mesos no semblant haver canviat de rumb el nostre vaixell. En farem uns breus comentaris:

·     La regidoria d’hisenda, portada per les mateixes mans, pateix de les mateixes rutines que tantes vegades han estat posades  en entredit pels partits d’esquerres i que ara pateixen d’amnèsia. Aquells qui els darrers anys tant durament  han criticat l’economia i l’economista, avui li perdonen els pecats ja que el necessiten com a còmplice necessari per  formar part d’un equip de govern, que vistos els resultats obtinguts a les urnes, mai haguessin somiat. Ens preguntem si el  joc net , si la coherència,  es això...
·     També aquells qui a la precampanya electoral es sabien de memòria el nom dels culpables, que ja veien penjats a la plaça major, avui semblen no recordar-los, ja que després de sis mesos i molt calaixos oberts, no han aparegut probes  que justifiquin el tamany de la culpa atorgada. El mal, però, per les difamacions que alguns regidors van haver de patir ja està fet i  és que per alguns, en política tot si val.
·     Alguns temes com Viladecavalls Multigestió continuen amb un tens impàs. Les noticies contradictòries que una hora anuncien la pèrdua de tot plegat s’alternen amb les que encara albiren una escletxa de llum. Mentre tant, amb sis mesos només hem estat convocats a una sola reunió per parlar d’aquest tema, i el Consistori continua llençant cada mes 36.000 € només amb interessos.   
·     L’endreç que tantes vegades se’ns va prometre hauria d’haver començat, al nostre entendre,  per marcar uns eixos bàsics que ens duguessin amb claredat un nou rumb. Quins serveis no obligatoris ha de donar l’Ajuntament?, quina és la plantilla necessària i quin cost a de tenir?, quines inversions hem de prioritzar donada la poca liquiditat existent? Tenim la policia necessària per garantir els nivells de seguretat que volem?, etc... Dit en altres paraules, un pla de sanejament que tot i ser aprovat per un ple mai s’ha tirat endavant. I és que  ja no es tracta de joc net o joc brut, és que ni tant sols es compleixen les regles del joc.
 
I quan les coses no surten bé, com és la pujada de l’IBI, per la simple culpa de l’equip de govern que ens va obligar a votar en bloc totes les ordenances fiscals, ( ja que en aquest tema en concret de l’IBI, hi havia un acord tancat), es dona sense escrúpols la culpa a l’oposició, en lloc de reconèixer en públic uns errors que en privat si que van ser reconeguts. No sé quin qualificatiu posar-li.

Tot plegat, esquitxat com sempre, pels qui volen imposar la seva pretesa raó a base d’insults,  difamacions, amenaces, etc. Una xacra que tampoc arribem a  treure’ns de sobre i de la qual alguns líders en fan orelles de paret . S’entesten, això sí,  en  llegir llargs alegats contra la violència a les ordres del dia dels plens, però quan aquesta els hi és favorable giren el cap i fan veure que no veuen res.  Sense comentaris ...

I el poble continua fent cada dia més pudor , de Coll Cardús, clar.

I els mitjans continuen parlant malament de nosaltres.

I ARA que?. Doncs intentem unir tots els braços per treballar tots en la mateixa direcció, la qual cosa fa que sovint se’ns acusi, pels qui no veuen més enllà del nas, de no saber on som.  El millor exemple, és la proposta perseverant d’un govern de concentració que ha estat rebutjada amb la mateixa perseverança. Continuo pensant que en moments difícils com l’actual, el camí l’hem de recórrer junts. Ningú ens podrà dir que no ho hem intentat.

Finalment, crec que ha arribat l’hora d’acceptar sense reserves la decadència política del nostre poble, molt lluny encara de la política en majúscules que en forma d’il·lusió òptica un dia se’ns va aparèixer.

I és en aquest escenari, ple de discrepàncies personals irreconciliables, d’excessiva fam de poder i d’alguna  sobredosi d’egocentrisme, que alguns/es no se’n adonen que el seu temps polític ja ha passat. No és un problema de geometria o d’aritmètica sinó de seny.  Cal un veritable centrifugat.

Necessitem més que mai la política  que concilia l’autoritat democràtica amb el lideratge  assenyat. Tant de bo el 2012 ens ho porti. Viladecavalls s’ho mereix.

Fins aleshores, des d’ARA, desitgem a tots els veïns i veïnes unes bones festes de Nadal i els nostres millors desitjos pel nou any que començarà.

Viladecavalls, 10-12-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada